אמנות הבישול

אמנות הבישול 
מתכונים אפגנים ממבחר המטבח של אימותינו ואבותינו, הצ'לוב, הפלוב, הגונדי, הצ'אי ורבים אחרים.
במטבח האפגני ניכרות השפעות מהמטבח הבוכרי ומהמטבח הפרסי, השפעות המשביחות ללא ספק את טעמם ומראם של מאכלי העדה.

נודה לכל המבשלות והמבשלים שישלחו אלינו מתכונים נוספים
מזנון אפגני / בעריכת שף זאב יקותיאל
בתאבון
"נושאה ג'אן"
Noshe djan
نوش جان
 
לחם
 "נון באזארי"
Nan bezeari
نون بازاري
 
לחם מתובלן בסגנון אוזבקי
 "נון אוזבקי"
Nan-e-uzbeki
نون ازبکي
 
משקאות
 "שרבט"
Sherbet
شربت 

ערק בניחוח זעפרן
"עראק זעפארן"
Areak zaefearan
عرق زعفران 

תה
"צאי"
chai
چاي 

מאפה חומוס
"סמבוסה נוחותי"
Sambosa nchouti
سمبوسا نخودي 

עלי גפן
"דולמה"
Dolma
دلمه

עשבי תיבול
"סבזי"
 Sabzi
سبزي

חציל בתחמיץ 
"בדאנג'ון טרשי"
Badonjon turshi
بادمجون ترشي

גזר בתחמיץ
"זרדק טרשי"
Turshi zardak
زردک ترشي

צ'אטני גד השדה (גוזברה)
"צ'אטני גשניז"
Chutni gashneetch
گشنيز 

אורז עם פירות יבשים
"ראבלי פלאוו אוזבקי"
Qabili pilau uzbeki
کابلي پلو ازبکي

אורז אזמרגד (תרד)
"פאלוו זומרוד"
Amarud pilu
پلزمرد 
زمورود

דג מטוגן 
"מאייה בראשטה"
Meie bersheta
ماهي‌ برشته 

מתוקים
"שאקרי"
 Shekeari
شکري 

מרמלדת אורז
 "חאלווה בראנג'י"
Halea-e-birinji
حلوا برنجي

עוגיות אוזני הפיל
"גווש פיל"
Goas –e-feel
گوش فيل 

צ'לוב, פלוב (אורז גזר - חַ'בֵּלִי), גונדי, תה

חרוסת לפסח
צ'לוב וק'שק'לי - צילומים, המתכונים בקרוב




מתכונים אפגנים של שף זאב יקותיאל (לחץ כאן)
אש-שלה, חלוות בראנג'י לפורים

מימין- תפריט אפגני - כתבה מאת שף זאב יקותיאל
מתוך מגזין "שף", שבועון "לאשה" 
Share by: