




****
מתכונים לפורים
"חלוות בראנג'י" – דייסת אורז וקפה
מאת: שף זאב יקותיאל
את המנה הזו מקובל להגיש בפורים בקרב יהודי אפגניסטן
מ נת קינוח מיוחדת וטעימה המורכבת מאורז טחון
מבושל בסירופ קפה ותבלינים
ל10 מנות (10 קעריות הגשה בקוטר 10 ס"מ)
המרכיבים:
"חלוות בראנג'י" –( דייסת אורז וקפה )מאת: זאב יקותיאל
את המנה הזו מקובל להגיש בפורים בקרב יהודי אפגניסטן.
מנת קינוח מיוחדת וטעימה המורכבת מאורז טחון ,מבושל בסירופ קפה ותבלינים
ל10 מנות (10 קעריות הגשה בקוטר 10 ס"מ)
המרכיבים:
200 גרם מרגרינה לבישול ולאפייה עדיף חמאה !
2/3 1 כוסות (250 גרם) אורז עגול טחון
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
2 כוסות פחות 2 כפות (450 מ"ל) מים
4 כפיות שטוחות של קפה שחור טחון דק דק
1/2 כפית הל טחון ( רצוי רק את הזרעים)
1/4 כפית שמן ורדים /1 כפית מי ורדים
1 כף פיסטוקים קלופים שלמים, קלויים קלות (לא מומלחים) וגרוסים
להגשה אופציה:
1 כף שבבי קוקוס / שבבי קוקוס קלויים
ההכנה:
1. ממיסים את המרגרינה החמאה בסיר על להבה בינונית. ומוסיפים את האורז,
בהדרגה ותוך ערבוב, ומבשלים 3 דקות, עד שהאורז משנה את הגוון לזהוב.
2. מערבבים בקערה את הסוכר עם מחצית מכמות המים, מערבבים עד שהסוכר נמס
ויוצקים לסיר עם האורז. מערבבים היטב, מוסיפים את הקפה ויתרת המים.
מערבבים ומביאים לידי בעבוע .
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים, ללא כיסוי ותוך ערבוב מדי פעם.
, כ30 דקות, או עד שמתקבלת מעין דייסה סמיכה.
3. מורידים מהכיריים, מוסיפים תוך כדי ערבוב לסיר את ההל, מי הוורדים והפיסטוקים ומערבבים היטב
4. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). מכסים את הסיר ומכניסים לתנור
ל15 דקות. מכבים את התנור ומשהים את הסיר בו לעוד 5 דקות.
5. מוציאים ויוצקים את התערובת לתבנית שתכיל אותה בגובה 1 ס"מ.
מצננים לפחות שעתיים. זורים את הקוקוס וחותכים את החלווה למעוינים בגודל 4 ס"מ.
(לחלופין, אפשר לצקת את הבלילה לקעריות הגשה קטנות ולצנן).
איך שומרים:
באפגניסטן נהגו לשמור את הקינוח על אדן החלון
בחורף עד שבוע. כאן נשמור את החלווה עטופה במקרר, עד 5 ימים.
* יש שמגישים את החלווה גם כדייסה חמה, מייד לאחר שמוציאים אותה מן התנור.
פורים שמח " נשה ג'ון " " בשמהתכם "
זאב יקותיאל 0525310106 zeev-ye@zahav.net.il
פורים שמח







