ניסן נעמת

ניסן נעמת ז"ל

הכתבה הוכנה ע"י דוד ומישאל בניו של ניסן נעמת
א בינו ניסן נעמת נולד בהראת אפגניסטן בשנת 1912  לתמר ומישאל נעמת זיכרונם לברכה. נפטר ב1992 בן 80 שנה. בהיותו בגיל רך עלה עם אביו והמשפחה לארץ וכעבור  כ3 שנים עקב קשיים והתאקלמות בארץ חזרה המשפחה בחזרה לאפגניסטן.

בהיותו נער בלט בציוניותו ובמנהיגותו כאשר השאיפה המרכזית שלו הייתה  לעלות לארץ ישראל .
בשנת 1928 בהיותו רק בן  16 החליט לעשות מעשה ועלה לישראל בדרך לא דרך.
הוא  השתקע בתחילה בירושלים ועבד כפועל בנין ובחנות לחומרי בנין. בהמשך צבר הון ובמקביל פעל נגד  הבריטים במסגרת ארגון האצ"ל.
הבריטים הכריזו על  פרס כספי על ראשו  ולאחר הלשנה עליו הוא נתפס, רכושו הולאם ובנוסף גורש מהארץ. ושוב חזר בדרך לא דרך לאפגניסטן.

לאחר שנים מעטות פנתה אליו אחת מזקנות העדה  ובקשה ממנו שיתלווה אליה לארץ ישראל כי ברצונה להיקבר בירושלים . ולמרות גירושו על ידי הבריטים הוא לא היסס וחזר שוב לארץ  . כשפרץ המרד נגד הבריטים  הצטרף אבינו שוב לארגון  האצ"ל כאשר הוא שוב היה מבוקש הפעם חי או מת  ושם שרת עד קום המדינה.

בשנת 1951 עלו הוריו אחיו ואחיותיו וילדיהם לישראל. אבינו עזר להוריו ולכל משפחתו להתאקלם בארץ וסייע לכל אחד במציאת מגורים, עבודה והשתלבות בחברה הישראלית.
בשנת 1950 הכיר במחנה עולים  את מרגלית לבית אציל עולה חדשה מתורכיה שגם היא הגיעה לארץ  כציונית  עם אחיה בהשאירה בתורכיה את כל משפחתה וחברותיה.
בשנת 1951 התחתנו בתל אביב באולם בית שאלתיאל ברחוב לוינסקי  ועברו לגור בדירת חדר בדמי מפתח בשכונת שפירא.


            ניסן נעמת עם אשתו מרגלית וחמותו ויקטוריה


התנאים היו קשים כאשר את השירותים והאמבטיה חלקו עם עוד 3 משפחות אך למרות זאת, למרות כל הקשיים שמחו על הקמת בית בארץ ישראל.


אבינו ניסן  היה איש עסקים מוצלח שנסע לארצות רבות וייבא סחורות לארץ והצליח למכור אותם ואף להרוויח . בנוסף פתח במרכז בשכונת שפירא חנות לבדים שהתפתחה יפה.
אבינו עזר למשפחתו גם בכסף וגם בעזרה בהתאקלמות בארץ ובכך הפך להיות דמות דומיננטית במשפחה. בנוסף היה פעיל מאוד בחברה האפגאנית ועזר להרבה עולים להשתלב בחברה הישראלית.



                   ניסן נעמת בחתונת נפתלי דניאל בן אחותו 
 



למרות היותו  איש מסחר בלטה אצלו התכונה של נאיביות  ואמון בכל אדם, תכונה שגרמה לו להפסיד את כל כספו ולהיכנס לחובות גדולים אולם הוא לא הרים ידיים לקח הלוואות בריביות גבוהות ורכש מזנון זעיר ברחוב המסגר.
המזנון דרש ממנו השקעות גופניות רבות, עבודה בשעות מרובות ולמרות כל הקשיים הוא הצליח להחזיר את כל חובותיו ואף לחסוך מעט כסף.


              ניסן נעמת חתונה משפחתית                              ניסן נעמת עם בנו בכורו מישאל



אבינו הצטרף עם קום המדינה למפלגת חרות והיה פעיל מרכזי של המפלגה בשכונת שפירא
כל הפעילות המפלגתית שלו בוצעה בהתנדבות ובנוסף שילם כל חודש מיסי מפלגה (שלא כמו היום שמקבלים כסף מהמפלגה). הפעם הראשונה בה ראיתי  את אבא בוכה היה ביום השלישי של מלחמת ששת הימים כאשר הודיעו ברדיו שהכותל המערבי שוחרר. לאחר מספר ימים נעלם ניסן וכשחזר סיפר שהלך לכותל למרות האיסור להיכנס לשם.

בכל תקופת בחירות בלט מעל הגג של ביתו שלט של האות ח' (סימנה של מפלגת חרות) באור כחול מול כל השלטים האדומים של מפא"י ששלטה אז בארץ. למרות כל הלחצים שהופעלו עליו לא הסכים להוריד את השלט .
כמובן שברצון החזק שלו הצליח להשפיע על כל משפחתו, חבריו  ומכירו והפך את רובם לחברי מפלגת חרות. מנחם בגין ז"ל היה האדם הנערץ עליו והיה מוכן ללכת עבורו באש ובמים.




לאבינו ניסן נולדו 2 בנים מישאל ודויד שהושפעו מהרוח הציונית בבית. מישאל  הבכור התגייס לחיל השריון ושרת כמפקד פלוגת טנקים ודויד הצעיר  התגייס לחיל האוויר.

במשך שנותיו אחרונות  נהג ניסן להיפגש מידי שבת בשבת אחרי הצהרים במפגש הרחובות מסילת ישרים ושד' חכמי ישראל 
עם אנשי העדה  במה שכונה "פרלמנט השכונה" . הוא נאם בפניהם וענה על שאלות שעסקו הן בענייני דיומא והן בפוליטיקה. במפגשים אלו שהחלו בשעות אחרי הצהריים  וגלשו לשעות הערב  נכחו עשרות אנשים .

         ניסן נעמת עם נכדו נתניאל

ניסן זכה לראות ששה נכדים  מילדיו וניפטר בשנת 1992 בן 80.
לאחר מותו נולדה לו נכדה נוספת.


יהי זכרו ברוך!
Share by:
***