ברכה כהן

ברכה כהן


ברכה היא בתם של אפרים ואסתר כהן ז"ל,  
סיפורו של אביה אפרים הכהן ז"ל הועלה במדור " סיפורי משפחה".
 
בעת הביקור בביתה של ברכה כהן, היה השולחן ערוך מכל טוב כיאה להכנסת אורחים אפגנית. כאן המקום לציין שבכל בית אפגני בו ביקרנו (צוות האתר) לצורך צילום ותיעוד המסורת האפגנית, התקבלנו בכבוד מלכים, עם שולחן ערוך לתפארת כשמקומם של הצ'אי והפירות והיבשים לא נפקד, גם הסיפורים קלחו וגם שכיות החמדה הובאו לשולחן לצורך צילום.

ברכה טרחה והכינה גם פלוב גזר בניחוח קנמון אותו הגישה כשלצידו טֵרְשִי (חצילים כבושים) 

להלן מתכון פלוב הגזר המופלא שלה, ומתכון הטֵרְשִי. 
מתכון פלוב גזר
ל 4-5 מנות
4 כוסות אורז, לשטוף ולהשרות מעט במים עם מעט מלח בישול
להרתיח 4-5 כוסות מים בסיר
לבשל את האורז במים הרותחים עד שעולות בועות, לסנן,
בצלחת נפרדת, עבור הבֵּנְקָר : לקחת 4 כפות אורז, להוסיף ביצה, מעט שמן וכפית מים, לערבב ולפזר על תחתית הסיר.
6-7 גזרים, לחתוך לרצועות ולטגן בסיר נפרד עם בצל, מלח, פלפל, כורכום ומעט קנמון.
בסיר האורז, מעל הבֵּנְקָר המיועד להוסיף את האורז המסונן ולצרף לפינה אחת של האורז את רצועות הגזר. בפינה שנייה, נפרדת, להוסיף חופניים צימוקים ללא גרעינים שטופים, עם מעט מלח, פלפל וקינמון.
להוסיף כוס וחצי מים מעל האורז, מעט שמן, לשים על פתיליה בגבה בינוני, לכסות בקָלָפּוּשֶה
האוכל מוכן כשמריחים אותו כבר במדרגות....
ברכה מרימה את מכסה סיר הפלוב ומראה את הניחוחות והטעמים
מתכון טֵרְשִי
לקנות חצילים קטנים בעונה (אמצע הקיץ)
לשטוף ולקטום את מקלון כיפת החציל
לשלוק בסיר מים רותחים ולשפוך למסננת
מלית:
לכתוש שום (כשתי שיניים לכל חציל)
ולערבב עם נענע יבשה, להוסיף חופן מלח גס
ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף – לא חובה
 
לחרוץ כשני חריצים בבטן החציל ולמלאם במלית
לסדר החצילים בצנצנת זכוכית
לשפוך חומץ הדרים שיכסה הכול, לפקוק היטב
להניח בפינה מוצלת לשבוע ימים
החפצים אשר הובאו מאפגניסטן ע"י משפחתה:
כוסיות כסף
ג'אם טאס  מקלות דוק' לטוויה 
צלוחית                                                             
נרגילה
Share by: